Osuuskunta Tradeka hoivabisnekseen

OSUUSKUNTA TRADEKA HOIVABISNEKSEEN.

 

Tradeka ostaa MED GROUPIN ONNI hoivan, ensihoidon ja julkisen terveyden palvelut.Tradeka –yhtiöt Oy on yhdessä Colosseum Dental Groupin kanssa allekirjoittanut sopimuksen Med Groupin enemmistöomistaja on pääomasijoittaja Adelis Equite Partners.

 Med Groupin vanhusten kotihoidon ja kotiin vietävät hoitopalvelut, ja sveitsiläisomistuksessa olevan Colosseum Dental Group yhtiön hampaiden ja suun terveydenhoitoon keskittyneet klinikat.Med Groupin pääomistaja on ollut Adelis Equity Partnersin rahasto. Myös perustajat KustaaPiha ja Ali Omar luopuvat merkittävästä omistuksestaan.

”Meille oli tärkeää, että sote - ja hoivasektorilla on myös kotimainen, pitkäaikainen ankkurisijoittaja mukana mahdollistamassa toiminnan kehittämistä. Osuuskuntamuotoinen omistaja sopii hyvin tähän ja uskon, että toimiala kaipaa sitäkin” Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro sanoo. Perttu Puron mukaan Tradeka uskoo kotiin vietävien palveluiden kasvavaan merkitykseen hoivasektorilla ja pitää tärkeänä myös sitä, että näiden kysyntä kasvaa sote-uudistuksesta riippumatta. ”ONNI hoiva on tästä erinomainen esimerkki. Mitä useampi vammainen, pitkäaikaissairas, liikuntarajoitteinen ja vanhus saa mahdollisuuden asua omassa kodissaan sen parempi niin ihmisille kuin yhteiskunnalle. Med Group on nopeasti kasvava yhtiö, jonka palveluksessa on yli 3000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista, jota avustavat apua tarvitsevia väestöryhmiä pärjäämään arjessa. Pitkäjänteisenä omistajana Tradeka tulee turvaamaan yhtiön kehittymisen maan johtavana kotiin vietävien hoivapalveluiden tuottajana jatkossakin”, Puro sanoo.

”Med Group saa Tradekasta uuden kotimaisen, pitkäjänteisen omistajan. Tämä mahdollistaa entistä voimakkaamman panostuksen palveluillemme kasvavilla sote – markkinoilla” sanoo Med Groupin toimitusjohtaja Kari Virta. Virta uskoo, että Med Groupin toiminnassa ei tapahdu isoja muutoksia, vaikka omistaja vaihtuu pääomistajasijoittajasta osuuskunnaksi. Sote-yhtiöiden tavoin Med Group on kasvanut viime vuosina yritysostoin. Med Groupin liikevaihto on 100 mijoonaa euroa. Talouselämän Terveyspalvelut 2017 – selvityksessä se oli alan yhdeksänneksi suurin yritys. Colesseum Dental Group osti hiljattain myös Oral hammaslääkärit- yhtiöt. Tarkoitus on sulattaa Med Groupin hammasklinikat Oral-brändin alle.

JK. Eilen julkisessa keskustelussa ollut netti ruokakauppa (HS 6.3)uutisointiin liittyen, on mainittava, nimeltä mainittu Oulun alueella toimiva  yksityisessä omistuksessa oleva EUROMARKET.com ei liity millään tavoin Tradekaan, sen sijaan Tradeka omistaa 20 % nettikauppaa harjoittavasta KAUPPAHALLI 24:stä, jonka toimialue on pääkaupunkiseutu.

Jorma Tuukkanen, yritysasiantuntija