Mennyttä toimintatietoa

E-seniorit ry:n Joulukirje 10.12.2023

JÄSENTIEDOTE 2/2021  11.12.2021

E-seniorit ry:n vuosikokous 13.05.2019 Turun Linnassa.

 

Hyvä E-seniori, ellei vuosikokouskutsu ole sinua tavoittanut, ota yhteys Sinikka Malmiahoon ensisijaisesti sähköpostilla sinikka.malmiaho(at)gmail.com tai (puh 040 5279981)

 

E-osuustoiminnan juhlavuosi 2017 - osallistu muistitiedon keruuseen

 

Hyvät E-seniorien jäsenet! Muistattehan joulutervehdyskirjeessä saamaanne Osuuskunta Tradekan 'E-liikkeen matkassa' -muistitiedon keräyspyynnön? Etsikääpä kirje esille ja kirjoitelkaa muistojanne työvuosilta talteen ja lähettäkää Työväen Arkistoon, Sörnäisten rantatie 25, 2 krs, 00500 Helsinki. Kuoreen tunnus "E-liike 100"  tai sähköpostilla osoitteeseen: TMT@tyark.fi Merkitse sähköpostin aihe/sisältökenttään tunnus "E-liike 100"

E-senioreilta toivotaan monipuolisesti muistoja työvuosilta: millainen oli urakehityksesi, työyhteisösi, miten osuuustoimintaperiaatteet näkyivät, mitä puolia yleinen historiankirjoitus ei tunnista tai onko jotain jäänyt kertomatta jne. Myös tarinat, vitsit ja muu suullinen perinne sekä valokuvat ja muu aineisto on tervetullutta. Keräys tehdään Tradekan ja Työväen Arkiston yhteistyönä ja aineisto tulee tutkijoiden käyttöön. Sitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös juhlavuoden valmistelussa. Varsinainen juhlapäivä on 12.12.2017, jolloin tulee 100 vuotta Osuustukkukauppa OTK:n perustamisesta. Lisätietoja myös verkkosivuilta osoitteista: www.osuusliikeenmatkassa.fi ja www.tradeka.fi/muistitietokerays-e-liikkeenmatkassa

Muistattehan myös, että Markku Kokkola työstää E-seniorien ja sen edeltäjien vaiheita Liikkeenjohdon yhdistyksen perustamisen 100-vuotismerkkivuotta 2019 varten. Hän toivoo muistitietoa ja tarinoita liikeenjohdon ja keskijohdon työaikaisten ja eläkevuosien yhdistystoiminnasta ja myös työelämän muistoja. Osoite Markku Kokkola, Rekryytinkatu 11, 94600 Kemi

(päivitetty 29.1.-17/HK)

E-seniorit ry:n vuosikokous pidettiin ma-ti 15.-16. toukokuuta 2017 todella juhlavassa ympäristössä, Cumulus Resort Edenissä Nokialla (Hotellin entinen nimi Rantasipi Eden). Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset tilinpäätösasiat, valittiin toimihenkilöitä ja pohdittiin yhdistyksen tulevaa toimintaa. Hotelli otti meidät hienosti vastaan ja tarjosi unohtumattoman kokemuksen maukkaan ruoan ja monipuolisten kylpyläpalveluiden muodossa.

Tapahtumakuvia ohessa olevien lisäksi löydät täältä!

Aktiivinen vuosikokous Ikaalisissa

Reijo Kiukkonen jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana
 

Rantasipi Ikaalisten kylpylässä 6.-7.5. pidettyyn vuosikokoustapahtumaan osallistui 101 jäsentä ja seuralaista. Varsinaiseen vuosikokoukseen osallistui 55 jäsentä. Aluksi Osuuskunta Tradeka-yhtymän tuore toimitusjohtaja Perttu Puro esitti kokoukselle tervehdyksen ja katsauksen Osuuskunnan toimintaan. Kokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen Reijo Kiukkosen ja varapuheenjohtajaksi  Eero Fagerlundin. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Harri Finér, Kostia Järviaho, Harri Nykänen, Seppo Sievänen ja Jukka Sirén.

Osanottajat olivat hyvin kiinnostuneita Perttu Puron katsauksesta Osuuskunta Tradeka-yhtymän toimintaan. Katsaus tarjosi myös päivän uutisen: liiketoimintaryhmistä Restel julkisti sopimuksen kansainvälisen Burger King -ketjun kanssa sen hampurilaisravintoloiden avaamisesta Suomessa yhdessä Restelin kanssa. Puro kertoi Osuuskunnan myyneen osuutensa Suomen Lähikaupasta aikaisempaan kauppaan sisältyneen option mukaisesti, mutta yhteistyö jatkuu. Puro kertoi myös Osuuskunnan sijoitustoiminnasta ja yleishyödyllisille yhteisöille vuosittain tehtävistä lahjoituksista sekä uuden Kuluttajaosuustoiminnan säätiön toiminnan alkamisesta.


Vasemmalla Perttu Puro keskustelee E-senioreiden kanssa
Varapuheenjohtaja Eero Fagerlund ja puheenjohtaja Reijo Kiukkonen
Hotelli Atlas, kokous- ja illallispaikka
Atlas-sali
Ravintola Dos Amigos Hotelli Atlaksessa

 

Onnistunut vuosikokous 18.-19.5.2015 Kuopiossa

- hieno osanottajamäärä, 117 E-senioria seuralaisineen!

Kuopion vuosikokous on saavutti hienon suosion, sillä kokoustapahtumaan on osallistui 117  E-senioria seuralaisineen!  Vuosikokouspaikkana oli Rantasipi-ketjuun juuri liittynyt Hotelli Atlas Kuopion keskustassa. Majoituspaikkana oli tuttu Hotelli Cumulus rautatieaseman vieressä. Kävelymatkaa korttelin verran ja sitten torin poikki.

Keittolounasta oli matkalaisille aluksi tarjolla matkalaisille ja sitten olemmekin valmiita aloitettiin vuosikokous, virallisia kokousedustajia eli jäseniä ilmoittautui paikalla 67. Seuralaisille on sillä aikaa tarjolla opastettu kävelyretki läheisen torin ja kauppakorttelien ympäristössä. Iltapäiväkahvin jälkeen oli vapaata ohjelmaa: aikaa rupatella tuttujen kanssa tai tutustua Kuopioon. Illallinen nautittiin Hotelli Atlaksessa ja sitten saivat tanssikengät liikettä Savon Harmonikkaklubin vauhdittamana. Illan mittaan hanuriin tarttuivat myös E-seniorien musiikkimiehet, mm. Varsinais-Suomen puheenjohtaja Mauri Saviluoto. Pohjois-Suomen jaoston hallituksen jäsen Reijo Verronen yllätti laulutaidoillaan, mm. laulamalla Inarinjärvestä saamen kielellä!

Tiistaiaamuna bussi nouti meidät opastetulle kiertoajelulle Kuopion hienoihin Kallaveden rantamaisemiin, Väinölänniemeen, Haapaniemen kaupunginosaan ja uuteen Saaristokaupunkiin. Kermana tämän kakun päällä oppaan ruononlausuntaa, Kalle Väänäsen tunnelmia Puijon huipulta. Voe tokkiisa...

(päivitetty 5.7.2015/HK)

 

 

 

 

Siuntion kylpylä

E-SENIORIT RY:n VUOSIKOKOUS 5.-6.5.2014

 

Vuosikokoukseen osallistui lähes 110 jäsentä ja seuralaista, joten saimme vilkkaan vuosikokouksen. Bussikuljetus Helsingistä Siuntioon ja takaisin auttoi matkaamaan mukavasti paikalle läpi kauniin maaseutumaiseman. Varsinais-Suomen jaoston jäsenet saapuivat runsaslukuisina omalla bussillaan. Rantasipi Siuntion kylpylässä, Lepopirtintie 80, kokoustilana oli avara ja valoisa Talvipuutarha. Varhaiskeväisessä ympäristössä saimme myös opastusta virkeyden ja kunnon ylläpitoon, kylpylänautintoja ja mukavaa seuraa. katso myös kuvia kuvagaalleriassa!

(Päivitetty 16.5.-14/ HK)

 

 

Eero Rantala  05.10.1941 - 05.02.2019